Κ

Κτηνωδία


Εργασία των μαθητριών: Βάσω Μπαντή και Ειρήνη Μπράγκα

Κτηνωδία είναι η συμπεριφορά και ενέργειες που θυμίζουν κτήνος και όχι άνθρωπο. Η τεράστια απώλεια εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών, οι βαρβαρότητες μεταξύ των λαών και ο  διχασμός κατά τη διάρκεια του πολέμου μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο όρος χρησιμοποιείται και στο πολεμικό πλαίσιο.


Το PowerPoint της μαθήτριας Ειρήνης Μπράγκα του Α2 αποδίδει το αποτρόπαιο των παγκοσμίων πολέμων, όπως φαίνεται μέσα από τις μαρτυρίες των επιζώντων και το μεγέθος των ανθρωπίνων απωλειών.

https://www.dropbox.com/s/hxwftyue2eyeaf9/K%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C.pps?dl=0


Το αντιπολεμικό μήνυμα μέσω της τέχνης

Α) Ζωγραφική

Οι ολέθριες συνέπειες των πολέμων από την οπτική τόσο Ελλήνων (π.χ. Βρυζάκη, Γύζη) όσο και γενικότερα Ευρωπαίων Ζωγράφων (Delacroix, Goya, Picasso κτλ.) αποδίδονται με το εργαλείο δημιουργίας βίντεο Κizoa από τις μαθήτριες Βάσω Μπαντή και Ειρήνη Μπράγκα Α2.




Β) Λογοτεχνία
Λογοτεχνικά κείμενα πεζά και ποιητικά της παγκόσμιας λογοτεχνίας με ανάλογο περιεχόμενο περιλαμβάνει ο ηλεκτρονικός μας πίνακας ανακοινώσεων, Padlet (από τις μαθήτριες Βάσω Μπαντή και Ειρήνη Μπράγκα Α2).


Δημιουργήθηκε με το Padlet


Αναγκαιότητα προάσπισης της ειρήνης (ζωγραφιές των μαθητριών Ειρήνης Μπράγκα και Γεωργίας Σωτηρέλη, Α2)







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο