Οδηγίες χρήσης ... εν είδει εισαγωγής!




Το "λεξικό" που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα "ιδιαίτερο λεξικό" που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Teachers4Europe. Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι στοχεύει να καλλιεργήσει την ανοχή, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αποδοχή στην ετερότητα που είναι αναγκαία για την αρμονική συμβίωση των λαών στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μέσα από το ψηφιακό του περιεχόμενο, τις ποικίλες ηλεκτρονικές εφαρμογές και βιωματικές ομαδοσυνεργατικές δράσεις, παρουσιάζονται στα λήμματά του προβλήματα του Ευρωπαϊκού και όχι μόνο οικοδομήματος και προτείνονται λύσεις που προάγουν την αγαστή συνεργασία, την αρμονική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.

















Έχοντας ως οδηγό το ακόλουθο βίντεο,
















το λεξικό μας προτείνει

  • Να φέρουμε στην καρδιά την αγάπη και όχι το μίσος
  • Να παλέψουμε για την ελευθερία και όχι για τη σκλαβιά
  • Να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο κόσμο, μακριά από την πλεονεξία, το μίσος, την απληστία, την αλαζονεία, με γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Διαβάστε το λεξικό μας, λοιπόν, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα και παρακολουθήστε τις μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν με ενθουσιασμό και φαντασία από την Α' Λυκείου του ΓΕΛ Νικήσιανης Καβάλας. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο και εμείς...






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο