Ο

Ομαδικότητα


Ομαδικότητα είναι η ένταξη σε ομάδες, η απόκτηση ομαδικού πνεύματος και συμπεριφοράς.









Οι προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αναπτυχθεί υγιής ομαδική δράση και συμπεριφορά (σεβασμός της γνώμης των άλλων, ανάπτυξη ενσυναίσθησης, παραχώρηση ζωτικού χώρου κτλ), και  η αξία της συλλογικότητας αποδίδεται από το Powerpoint του μαθητή Νικόλα Σπίνου, στον σύνδεσμο:



H ακροστοιχίδα της... ομάδας


Οραμα
Μαχητικότητα
Αυταπάρνηση
Δυναμισμός
Αποφασιστικότητα
(των μαθητών Άρη Παλαιολόγου και Ευθύμη Πετρούση)


Η αξία της ομαδικής δράσης, όπως την είδαν οι μαθητές μας! (Μελέτες περίπτωσης)
"Λειτουργώντας στα πλαίσια της ομάδας νιώθω σιγουριά και ασφάλεια. Ξέρω ότι μπορεί κάποιος να ρίξει μια ιδέα, να βοηθήσει, να δώσει λύση σε σημεία που εγώ ίσως «κολλήσω». Ειδικά, όταν στην ομάδα υπάρχουν άτομα δυναμικά και με ικανότητες η ομάδα είναι super!" (Νεκταρία Χ.)
"Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η συνοχή της ομάδας. Αν η ομάδα απαρτίζεται από φίλους και παιδιά που έχουν καλή «χημεία» και γνώσεις, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα θετικό. Κανείς όσο καλός κι αν είναι δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης. Από την άλλη, κάποιοι μπορεί να εκμεταλλεύονται τα «καλύτερα» μέλη της ομάδας και να επαναπαύονται. Μπορεί αυτή η τακτική να μην είναι σωστή, όμως συμβαίνει συχνά…" (Δήμητρα Π.)







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο